DOĞU KARADENİZ TURU ve YAYLALARI

DOĞU KARADENİZ TURU ve YAYLALARI

DOĞU KARADENİZ TURU ve YAYLALARI 

1.GÜN : TRABZON–AYASOFYA–ATATÜRK KÖŞKÜ–BOZTEPE–MAÇKA-TRABZON  

07:30 İstanbul Havaalanı iç hatlar önünde buluşma.

08:50 THY TK 2816 sefer sayılı uçuşu ile hareket.

10:25 Trabzon Havaalanına iniş.

11:00 rehberimizle buluştuktan sonra aracımızla hareket.

Trabzon merkezde Panoramik küçük bir gezinti yapıyoruz. Bu gezintiden sonra Soğuksu Mevkiine doğru yola çıkıyoruz, burada bizi bir 20.yy şaheseri olan Atatürk Köşkü karşılıyor. Ulu Önder bu köşkte 1934 ve 1937 yıllarında iki kez kalmış, vasiyetinin bir kısmını da bu köşkte yazmıştır. Köşk'ün mimarisi ve bahçesi çok hoşunuza gidecek.

12:00 Pontus Devletinin önemli eserlerinden biri olan Ayasofya Müzesini geziyoruz. Ardından Trabzon’a özgü Telkari sanatının örneklerini görebileceğimiz ve satın alabileceğimiz Telkari Atölyesi ve Mağazası gezeceksiniz.

13.00 Öğle yemeğimizi Akçaabat denilince ilk akla gelen köfteci Nihat Usta’da alıyoruz.

14.00 Altındere Milli Parkına doğru hareket ediyoruz.

15.00 Maçka'dan geçerek Yeşilliklerin içinde bulunan Karadağ’ın eteklerine kaya oyularak inşa edilmiş olan Sümela Manastırı’nın mimari harikasını göreceğiz.  1250 metre yükseklikteki Sümela Manastırı’nı rehberimizin anlatımlarıyla gezerken bir kez daha büyüleneceksiniz.

Altındere Milli Parkı içine girdiğinizde adeta yeşilin 1001 tonunu görecek, günün yorgunluğunu Karadağ’ın eteklerinden akan şelalelerle güzelleşen milli parkta alacağınız kahve ve çay ile çıkaracaksınız. 

18:00 Trabzon'da otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  

Bugünkü Rotamız    : Trabzon-Akçaabat (15 km), Akçaabat–Maçka (45 km)

Maçka–Sümela-Maçka (34 km), Maçka-Trabzon (45 km) = 139 km 

Sabah Kahvaltısı       : Otelde

Öğle Yemeği                         : Akçaabat Köfteci Nihat Usta

Akşam Yemeği         : Otel de

2.GÜN : TRABZON – SÜRMENE – ÇAYKARA - UZUNGÖL- RİZE

Otelimizde açık büfe kahvaltı sonrasında

09:30 de hotelimizden ayrılıyoruz.

10:00 Bıçaklarıyla ünlü Sürmene’de ilk molamızı vereceğiz. Burada bıçak yapım bilgilerini alırken alış veriş yapma olanağını da bulacaksınız.

11:00 Karadeniz sahil yolu güzergahını takip ederek Of-Çaykara yolu üzerinde bulunan

Özçay Çay Fabrikasını gezeceğiz. Çayın nasıl üretildiği ve paketlenmeye kadar hangi aşamalardan geçtiğini göreceksiniz. Fabrikanın bahçesinde çaylarımızı yudumlarken alış veriş yapma fırsatı bulacaksınız. Ardından Karadeniz’in önemli bölgelerinden

Solaklı Vadisi'ne giriş yapıyoruz. Vadi bizleri kartpostallarda yer alan Uzungöl'e çıkaracak. Haldizen Deresi'nin önünün alüvyonlarla kesilmesi sonucunda oluşmuş olan Karadeniz'in simgesi Uzungöl'de kısa bir gezinti yapıp güzel fotoğraflar çekebilir, yöre insanıyla hoş sohbetlere katılabilirsiniz.

13:00 Öğle yemeğinde yörenin meşhur (Alabalık veya Köftesinden, Mıhlama, Kara Lahana Sarması, Fasulye Turşusu ve Sütlacı) size enerji depolayacak.

14:00 Yayla kültürünü daha yakından tanıyıp, en güzel yayla fotoğraflarını çekebileceğiniz

2300 mt yükseklikteki yaylalarımıza tırmanışa geçiyoruz. Karaster, Lustra, Yaylaönü veya Demirkapı Yaylalarına vardığımızda yayla evlerini geziyoruz. Buradaki yaylalarda yaşayan insanlarımız ile sohbetlerden kesinlikle çok keyif alacaksınız.

16:00 gibi Uzungöl’den ayrılıyoruz. İyidere, Derepazarı sahil yolunu takip ederek

17:15  Rize’ye geliyoruz. Karadeniz’in bu şirin ilinde dünyaca ünlü Rize Bezi üretiminin yapıldığı tezgâhlarını gezeceğiz. Ter emme özelliği, dokumasının ince ve yumuşak yapıda olması, doğal klima özelliği ile sağlık için son derece elverişli olması "Rize Bezi" nin öne çıkan özellikler arasındadır.

18:15 Konaklama Rize’deki hotelimizde olacaktır. Akşam yemeği otelde

 Bugünkü Rotamız    : Trabzon–Sürmene (12 km), Sürmene–Uzungöl (57 km), 

Uzungöl-Rize (70 km) = 169 km

 Sabah Kahvaltısı       : Otelde

Öğle Yemeği                         : Uzungöl Sofra Restaurant

(Alabalık veya Köftesinden, Mıhlama, Kara Lahana Sarması, Fasulye Turşusu ve Sütlacı)

Akşam Yemeği         : Otelde

3.GÜN: RİZE-ÇAMLIHEMŞİN–AYDER YAYLASI–ZİLKALE-ARDEŞEN–HOPA–BATUM

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı ardından

09:15 da hareket. Çayeli-Pazar-Ardeşen yolunu izleyerek Karadeniz’in en güzel vadilerinden bir tanesi olan Fırtına Vadisi'ne giriş yapıyoruz.

Kestane, kızılağaç, doğu ladin gibi Doğu Karadeniz bitki örtüsünün en zengin örneklerini görerek Çamlıhemşin üzerinden 1.300 metrede yer alan

10:00 Ayder Yaylası'na ulaşıyoruz.

Ayder Yaylasının tertemiz doğal havasında Gelin Tülü Şelalesin de fotoğraf ve kahve molası.

Ardından kısa bir yürüyüş yapacağız. Bu yürüyüşle birlikte alış-veriş yapma imkânı da bulacaksınız.

Hala Deresi'nin yanındaki tarihi Osmanlı Taş Köprülerinden Mikron veya Kale Köprüsünde fotoğraf molası veriyoruz.

11:30 Fırtına vadisini oluşturan önemli vadilerden olan Çat Vadisi’ne giriş yapıyoruz. İlk olarak Ortan Köyü’nden geçerek eski adı Çinçiva olan Şenyuva Köyü’nü görüyoruz.

Bu bölgede bulunan ve ülkemizin en yaşlı konakları olan Fırtına Konaklarının arasından Çat Vadisi’nin vahşi doğasında yükselen Zilkale'ye doğru yola çıkıyoruz.

Zilkale’nin Kartal Yuvasını andıran görüntüsüne hayran kalacaksınız.

Deniz seviyesinden 750 mt, Çat Deresi’nden ise 100 mt. yükseklikte bulunan Zilkale’de çok  güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

13:30 Öğle yemeğimizi Fırtına Deresi üzerindeki Osmanlı Restaurantta alacağız. Tamamen yöresel ürünler eşliğinde

14:30 PazarArdeşenArhavi üzerinden

15:30 Hopa’ya varış ve  Batum'a hareket ediyoruz. Sarp Sınır Kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan/Adjara bölgesine geçiyoruz.

Batum’daki otelimize yerleşme.

19:30 Akşam yemeği hotelde. 

Bugünkü Rotamız    : Rize-Ayder Yaylası (84 km), Ayder Yaylası-Zilkale Çamlıhemşin (35 km), Çamlıhemşin–Ardeşen (56 km), Ardeşen-Hopa, Hopa-Batum (47 km) = 222 km

Sabah Kahvaltısı       : Otelde

Öğle Yemeği                         : Osmanlı Restaurant

Akşam Yemeği         : otelde

4.GÜN : BATUM (GÜRCİSTAN)-RİZE-SÜRMENE-TRABZON-İSTANBUL

09:00 Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Hz. İsa’nın On iki Havarisinden biri olan St. Mathias`ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio-Apsaros Kalesi'nden kalan muhteşem surları görerek turumuza başlıyoruz. Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Gerçekleştireceğimiz yürüyüşte; Meryem Ana Katedral Kilisesi'ni, Rus Ortodoks Kilisesi’ni, Ermeni Ortodoks Kilisesi’ni Tarihi Orta Camii, Tiyatro Binasını, Medea Heykeli'ni, Batum Limanı'nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını göreceğiz.

12:00 Batum Bulvarı'nda gezintisinin ardından Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış işlemlerini yapıyoruz.

14:00 Öğle yemeği Çayeli Hüsrev Restaurantta

15:00 Trabzon Havaalanına gitmek üzere hareket ediyoruz. THY TK 2835 sefer sayılı uçuşu ile 20.35 hareket. İstanbul Havaalanına 22.15 iniş ve turumuzun sonu.  

Bugünkü Rotamız    : Batum-Çayeli (107 km), Çayeli-Trabzon (102 km) = 209 km

Sabah Kahvaltısı       : otelde

Öğle Yemeği                         : Çayeli Hüsrev Restaurant

Fiyatlar için  lütfen acentemizi arayınız.

Önemli Bilgiler:

Dikkat Edilecek Hususlar :

  • Paket Fiyatlarımız Otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsar. Ayrı düşünülemez.
    Mola Yerleri: Çevre yolu üzerindeki dinlenme tesisleridir.
  • Mola Yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı kategoride olmak kaydıyla değiştirilebilir.
  • Program zamanlamasında (gün içerisinde gezilecek yerlerin sırasında veya günler arasında) hava durumu, yol durumu vb. gibi nedenlerle rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir.
  • Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Folktur Turizm kesinlikle sorumlu değildir.
  • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
    Midibüsler : 17-27 kişi arasındaki yolculuklarda kullanılır.
    Minibüsler : 15+1ya kadar kişi sayılarında kullanılır.

    Öneriler:
  • Tura çıkılan bölgenin coğrafi yapısına, hava şartlarına ve tur temasına  uygun kıyafet, aksesuar ve ayakkabı (bot, terlik, sandaleti, su ayakkabısı vb.) tercih edilmelidir.
  • Tur esnasında fotoğraf ve video çekmek isteyenlerin,  bu cihazlara ait pil, Powerbank (taşınabilir güç kaynağı), şarj aleti, harici bellek gibi malzemeleri yanınıza almayı unutmamalı.
  • Tura çıkarken düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza alınız ve mevsimsel ya da süreklilik arz eden (Alerjik, Kronik ve Kalıtsal) rahatsızlıklarınızı rehberinize bildiriniz.
  • Tura çıkarken kişisel bakım ürünlerinizi (şampuan, krem, diş macunu vb.)yanınıza almayı unutmayınız.
  • Tur esnasında otobüs içerisinde veya yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar için sırt  çantası almayı unutmayınız.