FOLKTUR`UN ORGANİZE ETTİĞİ TÜRK-RUS AKADEMİSYENLER SEMİNERİ

FOLKTUR`UN ORGANİZE ETTİĞİ TÜRK-RUS AKADEMİSYENLER SEMİNERİ

17.12.2010 - 20.12.2010 Tarihler arasında Yedi Tepe Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesinin düzenlediği ``Tarihten Günümüze Türk-Rus İlişkileri`` konulu semineri Kadir Has Üniversitesi Büyük Salonunda organize ettik. Akademisyen ve diplomat ağırlıklı seminerde bugüne kadar yapılmamış ortaya konmamış bilgilerin paylaşılması açısından bir ilke imza atıldı.
Seminere katılan yabancı misafirlerimize İstanbul`un tarihi mekanlarını, görsel güzelliklerini ve Türk Mutfak kültürümüzü sunmanın kıvançını yaşadık
Seminerin son gününde Çanakkale Gelibolu`da bulunan Rus Anıtını ziyaret ve burada hayatlarını kaybedenlerin anısına ayin yapmak üzere Gelibolu`ya hareket edildi.

Rusya Heyetinin içinde Rusya`nın Ankara Büyükelçisi Mr. Vladimir İvanovski ve İstanbul Başkonsolosu Mr. Aleksey Erhov`un ile milletvekilleri, Moskova ve St. Petersburg Üniversitesinden Profosörler bulunmaktaydı.

Rus Anıtı`na çelenk koyan heyet üyeleri, Başpiskopos Mihail`in yönettiği ayine katıldı ve dua etti.

Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile yemek yiyen Rus heyeti, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nı ziyaret etti ve Çanakkale Abidesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunuldu. Gelibolu`da bulunan Atatürk evi ziyareti ve Köy kahvesinde yaşanan yakınlaşma görülmeğe değerdi.